De persoon achter Brisk Advies ben ik, Anke Algera. Ik houd van aanpakken op een resultaatgerichte, vrolijke en energieke manier. De naam van mijn bedrijf Brisk Advies weerspiegelt dat. Het Engelse woord “brisk” betekent: krachtig, levendig en energiek.

Al weer ruime tijd geleden studeerde ik af als bedrijfskundige aan de Wageningen Universiteit. Daarna heb ik voor een grote diversiteit aan bedrijven en organisaties (MKB, overheid, non-profit) gewerkt. Zie hiervoor ook mijn LinkedIn profiel.

Ik zag mensen worstelen met deadlines, met prioriteiten stellen, die omkwamen in alle e-mail en niet konden vinden wat ze zochten.

Dat bracht mij op het idee om mijn aandachtsgebied te verleggen en professional organizer te worden. In 2008 ben ik Brisk Advies gestart. Ik leer mensen en organisaties prioriteiten te stellen, goed te plannen en het werk slim te organiseren. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Professional Organizers (NBPO). Voor de NBPO was ik 9 jaar actief als trainer van de basistraining en voorzitter in de periode 2014-2019.

Structuur aan brengen zit in mijn genen. Ik vind het uitdagend om met iemand op zoek te gaan naar een structuur voor zijn werk die past bij de persoon waarom het gaat. Ik ben ervan overtuigd dat er geen “one size fits all” is als het erom gaat je werk goed te organiseren.

En heb ik dan alles zelf op orde? Ik moet bekennen dat ik wel eens last van uitstelgedrag heb. Lastige klussen en beslissingen kan ik goed uitstellen. Ik maak dan ook regelmatig gebruik van D.E.R.K.: “ Doe Eerst Rot Klussen”. D.E.R.K. helpt mij om rotklussen ’s ochtends (dan ben ik het productiefst) als eerste te doen.

Weten wat ik voor je kan doen? Neem dan vandaag nog contact op. Vanuit Friesland, waar ik met veel plezier woon, kom ik graag naar je toe.

Samenwerking

In de loop der jaren heb ik met een aantal bedrijven een goede samenwerking opgebouwd.

1uur.nu, omdat werken slimmer kan. Daar ben ik het helemaal mee eens en ik werk dan ook graag mee om hun klanten slimmer te leren werken met Microsoft 365.

Building Human Talent, een bedrijf dat zich richt op duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van medewerkers. Voor dit bedrijf verzorg ik vooral verschillende timemanagement trainingen.

Het Effectieve Werken, ze hebben een mooie methodiek met 6 invalshoeken om meer grip op je werk te krijgen. Als ik voor hen train, zet ik die methodiek met plezier en overtuiging in.

Stethos Opleidingen en Trainingen verzorgt trainingen en opleidingen op medisch gebied. Voor hen ben ik de trainer die communicatie-, stressbeheersing- en timemanagement trainingen geeft.