Met Microsoft Teams kun je

zoveel meer dan online vergaderen

In Coronatijd moesten we massaal thuis online werken. Diverse mogelijkheden om online te vergaderen en te overleggen deden hun intreden: Zoom, Webex, en vaak Teams van Microsoft. Voor velen was Teams toen nog een onbekende. Maar alras werd Teams gebruikt voor vergaderen in groepen, 1 op 1 bellen, en chatten. Naast dit gebruik van Teams gingen/gaan veel zaken per e-mail, Whatsapp, of gewoon bellen. Diverse manieren naast elkaar om in contact te zijn met elkaar, maar die je ook allemaal in de gaten moet houden. De kans dat je dan ergens iets mist is best groot. Teams kan je daarbij helpen.

Teams is een online samenwerkingstool van Microsoft die standaard is inbegrepen in een aantal Office 365 / MS 365 licenties. Met het programma kunnen mensen binnen en buiten de organisatie met elkaar chatten, videobellen en samenwerken in documenten.

Je eigen dasboard

Binnen Teams heeft iedereen zijn eigen werkomgeving, een soort van dasboard. Alles wat binnen Teams van en aan jou gevraagd wordt en wat je nodig hebt, komt daar bij elkaar.

Dat ziet er zo uit:

Activiteit

Bij activiteit, ook wel feed genoemd, vind je al jouw berichten. (Beetje te vergelijken met je Postvak In nu).

Chat

In de chat staan alle berichtjes van individuen (of kleine groepje) die je iets willen vragen of zeggen.

Teams

Teams zelf geeft het overzicht van alle Teams waar jij bij hoort. Dan kan er 1 zijn, dat kunnen er ook meerdere zijn (bijvoorbeeld projectgroepen).

Agenda

De agenda geeft al je afspraken weer.

Oproepen

Bij oproepen vind je de mensen die je onlangs gebeld hebben en oproepen die je gemist hebt. Vanuit hier kun je ook zo collega’s bellen.

Bestanden

Bestanden, hier vind je alle bestanden waar jij toegang toe hebt, mee werkt.

Samenwerken

Samenwerken doe je binnen Microsoft Teams in Teams. Afhankelijk van je werkzaamheden zul je binnen dit programma in 1 of meer Teams zitten.

Ieder Team heeft een zogenaamd kanaal Algemeen. Binnen dat kanaal heb je de tabbladen Post en Bestanden en kun je andere zaken als bijvoorbeeld een Wiki (naslagpagina) toevoegen. Je kunt ook andere apps zoals Planner en One note toevoegen. Dat kan allemaal omdat Teams een onderdeel van Microsoft 365 is.

Onder het tabblad post vind je alle informatie die binnen jouw kanaal wordt uitgewisseld en als er iets van je gevraagd wordt, krijg je daarvan een melding in jouw icoontje activiteit.

Onder het tabblad bestanden vind je alle bestanden van jouw team. Zelf kun je hier ook bestanden aan toevoegen. Omdat MS 365 altijd de laatste versie opslaat heb je nooit meer een verouderde versie te pakken.

Wat uit Microsoft Teams ga jij gebruiken om je werk slimmer te doen?

Teams vraagt om een wat andere manier van werken, voor jou als persoon en als organisatie zul je daarin moeten verdiepen. Wat is er voor jullie werk mogelijk om sneller en slimmer te werken.

Wil je binnen jouw organisatie Teams van MS 365 voor meer gebruiken dan alleen overleggen en wil je snel en handig alle voor jouw belangrijke toepassingen leren?