Thuis werken: hoe houd je balans tussen werk en privé

Brisk Advies inschakelen voor dit vraagstuk kan op meerdere manieren.

Individueel

Begeleiding van de persoon, individueel. Waar heeft hij/zij last van, wat moet er anders en hoe kan dat. In een aantal gesprekken (digitaal) vinden we uit waardoor de druk toeneemt en wat er aan te doen is om die druk te verminderen. Nieuwe manieren van werken die bij de persoon passen, gaat hij gebruiken. Dat geeft rust, ruimte en overzicht.

Een voorbeeld:

Eén van de problemen waar Lisanne bij het thuis werken erg veel last van heeft, is dat ze zich zo gemakkelijk laat afleiden. Op kantoor zat ze met nog 2 mensen in een kamer en die zorgden er (onbewust) voor dat ze bij een lastige klus niet steeds op social media ging kijken. Nu thuis is er niemand die haar ervan weerhoudt om als het werk even niet lukt weg te blijven van die social media. Ze was op zoek naar “iets” dat haar meer gefocused kon laten werken. Nadat vele ideeën de revue waren gepasseerd, was voor haar de oplossing om elke dag een concentratie uur in te stellen. Die concentratie kreeg ze door een Teamoverleg met een collega te houden. Een uur waarin ze niet met elkaar spraken, maar elkaar wel zagen. Dat hielp Lisanne om geconcentreerd te werken (en die collega ook).

Groepsgewijs

Aan een kleine groep  (4 -6 deelnemers) wordt een workshop van een dagdeel gegeven.  Met het oog op sociale interactie wordt deze workshop het liefst op locatie gegeven. Een locatie waar coronaproof gewerkt kan worden. Kan dit niet, dan is er een online variant.

Tijdens deze workshop gaan de deelnemers aan het werk met een eigen vraag/probleem. Aan de hand van een stappenplan analyseren we het probleem en formuleren we de gewenste situatie. Om die gewenste situatie te realiseren krijgen de deelnemers  handige, slimme tips en technieken aangereikt. Op basis van deze tips, maakt de deelnemer voor zichzelf een plannetje om het voor hem meest knellende aan te pakken. Het gevolg: de eerste stap naar ruimte en rust. In het hoofd en in het werk.

Een voorbeeld:

Hans heeft een zolder waar veel spullen van overleden familieleden staan, het staat er zo vol dat je je er nauwelijks meer kunt bewegen. Het komt er maar niet van om dit op te gaan ruimen. Toen hij dagelijks naar het werk ging, zag hij letterlijk het spul niet staan. Nu, met hele dagen thuis werken begint het steeds meer aan hem te knagen. Iedereen heeft de laatste tijd “ontspuld” waarom lukt het hem niet? Aan de hand van een stappenplan dat we tijdens de workshop doorlopen komt hij erachter dat het idee van moeten opruimen toch vooral in zijn hoofd zit. Het staat niemand in de weg en hij is er gewoonweg nog niet aan toe om die spullen te saneren. De eigen gedachte dat het nu niet hoeft en best over een paar jaar mag, geeft hem rust.  Ook nu hij thuis moet werken.  Hans had geen behoefte aan opruimtips, maar aan inzicht in overtuigingen die hem dwars zaten.

In een telefoontje na een aantal weken met deze deelnemer gaf hij aan nu thuis geconcentreerder te werken.

Meer weten? Bel (06 12 878 505) of mail naar Brisk Advies: contact@briskadvies.nl